en ru heb 


Istoria Întreprinderii.

Pe teritoriul firmei „Fulger” SRL, Chişinău, str. Industrială, 21, în octombrie-decembrie 1994 a fost extrasă apă minerală din sonda (nr.1, zăcământul „Chişinăului-5”), forată la o adîncime de 120m din stratul acvifer din rocile calcaroase a perioadei sarmate medii, sistema neogenică.

Rezultatele cercetărilor şi explorărilor sondei forate au adus la înfiinţarea la 10 decembrie 1995 a unei întreprinderi noi, moldo-germane „RESAN” pentru producerea şi comercializarea apei minerale sub marca „RESAN”.

Conform concluziei Institutului de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Reabilitării Medicale şi Balneologie din Odesa (Ucraina) (decembrie 1994) şi a profesorului K.Kyentin, laboratorul Kulmbah, Germania (septembrie 1995) apa din sonda nr.1 conţine aşa părţi componente importante, ca sodiu, caliu, calciu, magneziu, hidrocarbonat, sulfat ş.a. şi poate fi folosită în calitate de apă potabilă de înaltă calitate.

Forma furidică şi Fondatorii Întreprinderii.

Întreprinderea a fost înregistrată ca Companie cu răspundere limitată pe lângă Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova cu nr. 177006740 (la 19 ianuarie 1996).

Capitalul Social al întreprinderii la data de 01 ianuarie 1999 constituie 310690 mold. lei.

Fondatorii:

Dl H.Rebhan – Germania
Dl.M.Gundermann - Germania
Dl.A.Barg – Moldova
Dl.V.Voronov – Rusia

Suprafaţa de producere şi clădirile.

Întreprinderea mixtă "RESAN" efectuiază lucrările de producere în încăperile industriale (cu includerea blocurilor administrative) cu suprafaţa totală de 3738 м2, arendate pe un termen lung de la întreprinderea Moldovenească "FULGER" (fondator dl А.Barg), şi în încăperile industriale şi depozitele suplimentare cu suprafaţa totală de 5733 м2.

Colectivul întreprinderii – 138 lucrători.

Activitatea pe piaţă.

Întreprinderea RESAN dispune de o reţea proprie de puncte mobile, pentru desfacerea producţiei sale pe teritoriul Moldovei. Totodată colaborează cu circa 700 magazine şi depozite din republică.

Realizările noastre ne permit de a propune un produs de calitate înaltă la export. La sfârşitul anului 2003 a fost încheiat un contract şi efectuată prima livrare în Statele Unite ale Americii, statul California. În momentul de faţă se negociază şi se încheie contracte pentru export a apei „RESAN” în ţările străine.

Noi ne aflăm în procesul permanentelor căutări ale cumpărătorilor în Ucraina, Rusia şi pe piaţa Moldovei. În februarie 2001 apa „RESAN” a fost testată de Ministerul Sănătăţii din Israel şi primite documente de coşer pentru livrări în Israel.

Suntem cointeresaţi în pieţele din SUA, Canada, Australia, Africa de Nord şi de Sud, Orientul Apropiat, ţările Peninsulei Arabia şi Americii Latine.